);
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri consequat aneius.

Hayes and Partners are still ‘open for business’ – if you have any queries, then please contact us by email on hp@hayesandpartners.co.uk
Telephone: +44 (0)1625 426218

Follow us on Social Media:

Architects, Historic Building Consultants
Inspiring Visions; Realising Dreams

Eleanor

ClientPrivate ClientLocationPott ShrigleyScopeReplacement dwellingCompletionNot startedContractorTBCHayes and Partners gained planning consent for a detached replacement dwelling, in lieu of a semi-detached house and outbuildings, on a steeply sloping site in open countryside.  The house design is compact and partially underground, reducing its impact on the Green Belt. The new house, detached from its neighbours, steps down the sloping site.  The house appears...

...

ClientPrivate ClientLocationLower Withington, CheshireScopeReplacement dwellingCompletion2018ContractorAndrew WainwrightThe client contacted Hayes and Partners when they were unable to obtain planning consent for a replacement dwelling in lieu of the existing buildings on the site.  This is because Congleton's planning policy did not allow for the inclusion of existing ancillary buildings in calculating the size of replacement dwellings.  The existing buildings on the...

...

ClientPrivate ClientLocationGawsworthScopeBarn conversionHayes and Partners gained consent for the conversion of the whole existing agricultural building to create one large single storey dwelling under Class Q Permitted Development Rights. Hayes and Partners then obtained planning consent for the conversion of the barn to a two-storey dwelling within a reduced footprint.  The demolition of a side bay of the building allowed for...

...

ClientPrivate ClientLocationRainow, CheshireScopeConversionCompletionTBCHayes and Partners have gained planning consent for the conversion of a modern agricultural shed into a large detached dwelling. As the existing building was much larger than the client required, we introduced an open bay, a void volume within the steel frame, to break up the mass of the building.  This in turn separated the main house volume...

...

ClientRough Hey LtdLocationKermincham, CheshireScopeReplacement Dwelling In Lieu of Class Q ConversionCompletionDue 2019ContractorRough Hey LtdHayes and Partners secured approval for a contemporary dwelling in place of an existing shippon, one of four new dwellings at Kermincham Hall Barns. The first step involved securing a prior approval for conversion of the existing building to a dwelling. Hayes and Partners then gained planning consent...

...

ClientPrivate ClientLocationWeaverham, CheshireScopeNine New-build ApartmentsCompletionPlanning Tasks 2017-2018Local AuthorityCheshire West and ChesterThe site, currently occupied by a car sales showroom, sits on a prominent corner in Weaverham village at the edge of two conservation areas. Hayes and Partners was appointed to investigate the opportunity to maximise the sale value of the site. Initial feasibility studies proved that an apartment building on the...

...

ClientPrivate ClientLocationCheshireScopeReplacement dwellingCompletionOngoingThis new house will replace an existing 1930s bungalow, which had a mono-pitched two storey extension to the rear, dating from the 1980s.  The site is in an established residential area dating from the early twentieth century, with individual houses comprising a wide range of styles from 1920s-1990s. The site is located on a ridge at the edge of...

...

ClientMr & Mrs HallLocationGawsworthScopeBarn ConversionCompletion2008ContractorRough Hey LtdThe barn sits on a steeply sloping site overlooking the Cheshire plain.  The proposals took advantage of the slope in planning and in optimising the views at the front dwelling. The clients purchased the site with planning permission for the conversion to residential comprising two detached single storey dwellings with three bedrooms each. The proposals included...

...

ClientMr & Mrs BrownLocationBosley, CheshireScopeBarn ConversionCompletionNov 2011ContractorRough Hey LtdEmery Planning Partnership secured a planning appeal decision allowing conversion and extension of the Hayloft in 2009. Hayes & Partners redesigned the internal layout of the conversion and submitted a building regulations application. The building work was completed by Rough Hey Ltd with additional details and regular site inspections undertaken by Hayes & Partners as...

...

ClientMr & Mrs NeedhamLocationNorth RodeScopeAlterations and ExtensionsCompletion2007ContractorRough Hey LtdAfter converting his four barns into high quality dwellings, the client wanted to refurbish his own house to achieve the same high quality finish. The farmhouse was large but the client was concerned that there was no room large enough to assemble his extended family.  The ground floor rooms had restricted headroom which...

...