Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri consequat aneius.

Telephone: +44 (0)1625 426218

Follow us on Social Media:

Architects, Historic Building Consultants
Inspiring Visions; Realising Dreams

Willot House

Willot House

Client

Private Client

Planning Authority

Cheshire East

Location

Prestbury, Cheshire

Scope

Extension

Completion

2013

Our clients built Willot House for their young family in the late 1980s, on a large residential plot.  The original house was a fairly modest dormer bungalow, reflective of the couple’s budget and requirements.  Thirty years later, as the children started to leave home, their needs and budget changed.   The site sits in what has become the ‘golden triangle’ of Cheshire.  The client wanted his house to be in keeping with other properties in the area.

The brief was to extend the house to provide a new master suite and leisure facilities while remodelling the front elevation.

The extended house is has a balanced elevation, with a new gable added to the master bedroom , with a two storey glazed pavilion accommodating the ensuite, and gym with swimming pool, jacuzzi and sauna below ground, lit by walk-on rooflights in the terrace.  The leisure suite is linked to the house by the conservatory, the pool via a glazed circular staircase leading to the basement.

The design is a mixture of traditional detailing, to suit the character of the existing building and contemporary features.  The new rooms are light clean and modern, with large areas of glazing giving views onto the mature gardens.

The completed building now reflects the size and location of the residential plot.